Så fräschar du enkelt upp golven hemma

Att fräscha upp eller byta ut golven i samband med en renovering är smart. Ännu smartare är att ta hjälp av proffs. Riktiga proffs kan både slipa befintligt trägolv och lägga in nytt.

Om du har fina trägolv kan du välja att slipa och sedan ytbehandla dem för att få helt nya golv. Om du inte har trägolv är det en bra idé och lägga in det. Trägolv är väldigt hållbara och lever länge. Om du vill ha ett enastående snyggt trägolv ska du anlita Parkettspecialisten och då slipper du lägga tid på golvet själv. Det är faktiskt guld värt att ha proffs som kommer och lägger in ny parkett. Det mesta går att göra själv men frågan är alltid hur mycket det kostar i tid och energi. Allt är inte värt att göra själv som exempelvis att lägga golv själv. Att anlita Parkettspecialisten kan även vara en bra sak för att slipa gnissel i relationen och onödiga bråk under renoveringen.

“Nyslipade trägolv är vackra, men de är också ömtåliga.” Läs mer om här

Renovera och städa hållbart

Att renovera befintligt trägolvet är hållbart och miljövänligt. När du ska slipa golven är det en fördel att samtidigt täppa igen springor som släpper ut onödig värme och göra golvet jämnt. När golvet är fräscht igen är det viktigt att du håller efter och rengör det på ett bra sätt. Du kan få fräscha golv genom att endast använda ättika och bikarbonat när du städar.