Så sover du gott i trendigt sovrum

Sängen är otroligt viktig för att du ska kunna få en god natts sömn. Välj din säng med omsorg och satsa på kvalité. Då ökar du chanserna att få sova gott i många år framöver.

Att ha en bra och skön säng är a och o för att du ska kunna uppfylla kroppens sömnbehov. En säng håller länge men inte en livstid. Om det blivit dags att byta ut din nuvarande säng finns det många alternativ att välja mellan. Ett tips är att kika på kontinentalsängar från Sängvaruhuset Elgen som håller hög kvalité. En kontinentalsäng har en bottendel som innehåller fjädring. Sedan kommer mellandelen som innehåller sängens viktigaste stoppning och den översta delen styr vilken fasthet sängen har. På toppen lägger du sedan en valfri bäddmadrass som passar just dig.

Snygg säng med hög komfort

Fördelarna med kontinentalsängar är många. Du slipper bland annat skarven i mitten om du har två vanliga sängar. Kontinentalsängar finns med olika fasthetsgrad. Det finns även flera olika modeller och storlekar. Priset varierar på kontinentalsängar vilket gör att det finns en modell för allas plånböcker. Om du vill sova gott och känna en lyxig känsla ska du definitivt välja en kontinentalsäng. En annan fördel är att de är estetiskt tilltalande och bidrar till ett snyggt sovrum.

Inred sovrummet trendigt

Om du vill inreda ditt sovrum på ett speciellt sätt kan du ta inspiration från årets inredningstrender. I år är det trendigt att omge sig med inredning som ger en trygg känsla vilket är perfekt för sovrummet. Satsa på grundfärgerna rött, blått och gult om du vill ha ett modernt sovrum. Trä är ett väldigt hett material detta år och även trä gör sig bra i ett sovrum. När du ska inreda är ett tips att låta sängen spela huvudrollen och sedan inreda utifrån den. Undvik att göra klassiska misstag som att glömma växterna eller bädda med fel sängkläder. Att bädda med sängkläder av naturmaterial som linne är ett bra val. Tänk även på att sätta upp någon form av mörkläggningsgardin för att kunna sova i ett mörkt rum. Satsa också på bra belysning.